roladki z sandacza


-1 kg sandacza
-1 marchewka
-2 ogórki konserwowe
-3 ząbki czosnku 1 cytryna
-1 łyżka drobno pokrojonej natki
-2 łyżki oliwy z oliwek
-sól, pieprz
Umytą i osuszoną rybę oczyścić z ości, pokroić na cienkie filety, skropić sokiem z cytryny, posolić, posypać pieprzem. Umytą i obraną marchewkę pokroić w cienkie słupki, podobnie jak ogórki konserwowe, ułożyć na filetach, zrolować, spiąć wykałaczką, ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Drobno pokrojony czosnek z natką i drobno pokruszonym listkiem laurowym, posypać roladki i polać je oliwą. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec przeszło pół godziny w temperaturze 180 stopni.

 


1
Oceń
(3 głosów)

 

roladki z sandacza - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł