Zaloguj się do konta

Roladki śledziowe

Składniki:
4 filety matiesa
2 kwaskowe jabłka
100ml słodkiej śmietany
2 łyżki utartego chrzanu
cebula
łyżka kwaśnej konfitury
sok z jednej cytryny
zielenina do dekoracji
Przygotowanie:
Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, polać sokiem z cytryny, wymieszać z cebulą pokrojoną w drobna kostkę.
Płaty śledzi osuszyć, na każdy nałożyć trochę jabłek, zrolować, spiąć wykałaczką. Śmietanę wymieszać z chrzanem i sosem tym polać rolady ułożone na półmisku. Smacznego.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…