Roladki wieprzowe


Składniki:
8 plastrów karkówki
po 10 dag szynki i wędzonego boczku
cebula
5 pieczarek
2 ogórki kiszone
po łyżce musztardy i pikantnego keczupu
mąka
3 suszone grzyby
łyżeczka pieprzu ziołowego
przyprawa do mięsa wieprzowego
3 liście laurowe
kilka ziaren ziela anielskiego
2 posiekane ząbki czosnku
sól
pieprz
Przygotowanie:
Karkówkę cienko rozbijamy i oprószamy przyprawą.
Boczek, szynkę i ogórki, cebulę i pieczarki kroimy w kostkę. Boczek wytapiamy. Mieszamy z szynką, ogórkami, cebulą, pieczarkami, keczupem i musztardą. Doprawiamy pieprzem ziołowym. Nakładamy po porcji na mięso i ciasno zwijamy.
Roladki obtaczamy w mące i rumienimy na tłuszczu po boczku. Zalewamy 1/2L wrzątku, dodajemy grzyby i przyprawy. Dusimy do miękkości. Dodajemy czosnek i dusimy jeszcze 5 minutek. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Roladki wieprzowe - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł