Rolady drobiowe


Składniki:
2 pojedyncze filety z kurczaka
2 udka z kurczaka
30 dag pieczarek
5 dag żółtego sera
cebula
2 duże plastry szynki
bułka tarta
2 jajka
sól
pieprz
vegeta olej
Przygotowanie:
Mięso myjemy i osuszamy. Filety rozbijamy na dwa duże płaty. Z udek usuwamy kości. Udka i filety oprószamy solą, pieprzem i vegetą.
Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i siekamy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Wraz z cebulą podsmażamy na rozgrzanym oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Połowę pieczarek mieszamy z serem. Faszerujemy udka i spinamy wykałaczkami.
Na filetach kładziemy po plastrze szynki i smarujemy resztą farszu. Zwijamy w rolady i spinamy wykalaczkami.
Jajko rozkłócamy, zanurzamy rolady. Następnie obtaczamy w bułce. Mięso smażymy na małym ogniu, co jakiś czas obracając. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Rolady drobiowe - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł