Rolmopsy z papryką - mój przepis


Rolmopsy z papryką

-1 kg solonych śledzi,
-kilka cebul,
-2-4 strąki czerwonej papryki,
-olej,
-ocet,
-kawałki skórki cytryny,


Śledzie wypatroszyć ,zalać zimną wodą i moczyć 12 godz.-Następnie ściągnąć z nich skórkę i usunąć ości. Płaty starannie umyć , osuszyć, na każdym położyć plaster cebuli i przycięty kawałek papryki. Płaty zwinąć w ruloniki, spiąć wykałaczkami ,włożyć do pojemnika lub do słoja ,skropić odrobiną octu i oliwy odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 24 godziny. Przed podaniem rolmopsy można udekorować kawałeczkami skórki z cytryny.

 


1
Oceń
(2 głosów)

 

Rolmopsy z papryką - mój przepis - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł