Rolmopsy


-8 filetów w oleju
-8 wykałaczek
-1 cebula
-2 spore ogórki konserwowe
-2 łyżki musztardy
zalewa:
-1 szklanka wody
-1/2 szklanki octu
-2 listki laurowe
-kilka ziarenek ziela angielskiego
-kilka ziarenek pieprzu
-szczypta soli
(całość zagotować)
Filety układać na desce skórą do dołu i w środku smarować musztardą. Na wierzchu ułożyć przekrojony wzdłuż na 4 części ogórka konserwowego, ściśle zrolować i spiąć wykałaczką. Tak przygotowane rolmopsy ułożyć w naczyniu, przełożyć pokrojoną w plastry cebulą i zalać ostudzoną zalewą. Są dobre na drugi dzień po przygotowaniu. Ten sposób podstawowy można modyfikować, wkładając do wnętrza ryby suszonego pomidora, cebulę, kawałek sera czy szparaga. Filety można też posmarować w środku pikantnym keczupem.

 


1
Oceń
(3 głosów)

 

Rolmopsy - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł