Rosół rybny

/ 2 komentarzy

1 kg ryby (w całości), np. pstrąg
duża cebula
kilka łyżek oleju
2 kostki rosołowe
1 świeża papryczka jamajska
(można ostrą chili, choć to nie to samo)
ewentualnie łyżka przyprawy do ryb
sól i pieprz
Czyścimy ryby, koniecznie zostawiamy głowy,
na oleju podsmażamy je po ok. 2 min na jednej stronie,
aż „puszczą” sok, dodajemy pokrojoną cebulę, papryczkę
przekrojoną na pół, kostki rosołowe, przyprawy, zalewamy
wodą i gotujemy ok. 30 min.

 


4.2
Oceń
(16 głosów)

 

Rosół rybny - opinie i komentarze

tomalek21tomalek21
0
no ciekawe jak dotąd to jadłem rosół tylko z drobiu,nie licząc zupy rybnej na kutrze.przepis ciekawy napewno kiedyś wykorzystam. (2012-01-14 14:09)
troctroc
0
Rosołek wybornie smakuje z lanymi kluskami....Pozdrawiam i ***** pozostawiam.
(2012-01-15 18:53)

skomentuj ten artykuł