Zaloguj się do konta

Rosół rybny

1 kg ryby (w całości), np. pstrąg
duża cebula
kilka łyżek oleju
2 kostki rosołowe
1 świeża papryczka jamajska
(można ostrą chili, choć to nie to samo)
ewentualnie łyżka przyprawy do ryb
sól i pieprz
Czyścimy ryby, koniecznie zostawiamy głowy,
na oleju podsmażamy je po ok. 2 min na jednej stronie,
aż „puszczą” sok, dodajemy pokrojoną cebulę, papryczkę
przekrojoną na pół, kostki rosołowe, przyprawy, zalewamy
wodą i gotujemy ok. 30 min.

Opinie (2)

tomalek21

no ciekawe jak dotąd to jadłem rosół tylko z drobiu,nie licząc zupy rybnej na kutrze.przepis ciekawy napewno kiedyś wykorzystam. [2012-01-14 14:09]

troc

Rosołek wybornie smakuje z lanymi kluskami....Pozdrawiam i ***** pozostawiam. [2012-01-15 18:53]

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

Czytaj więcej

Lin w piwie

• 2 kg lina• 3/4 l piwa• 10 dag masła• 2 łyżeczk…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…