Rosół z karpia


Produkty:
-2 l wywaru rybnego
-1kg karpia
-pęczek włoszczyzny
-1 cebula
-6 ziaren ziela angielskiego
-3 liście laurowe
-gałka muszkatołowa
-2 białka
-sól, pieprz

Przygotowanie:
Rybę dzielimy na dzwonka, Głowę, ogon, płetwy i kręgosłup wykorzystujemy do zrobienia wywaru. Włoszczyznę zalewamy przecedzonym wywarem. Gotujemy. Karpia wkładamy do wywaru i jarzyn, dodajemy wszystkie przyprawy oraz zarumieniona nad ogniem cebulę. Gotujemy razem pół godziny. Wywar przecedzamy i dodajemy do niego białka i przegotowujemy ubijając trzepaczką. Jeszcze raz rosół przecedzamy, doprawiamy do smaku, podajemy z kawałkami karpia bez ości.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Rosół z karpia - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł