Rozgrzewający kociołek


Składniki:
puszka kukurydzy
po 2 puszki czerwonej i białej fasoli
1L bulionu
cebula
3 duże ząbki czosnku
żółty i zielony strąk papryki
60-80 dag łopatki wieprzowej
3 łyżki koncentratu pomidorowego
sos tabasco
olej
sól
pieprz
cukier
suszony majeranek
suszone oregano
Przygotowanie:
Na oleju porcjami przysmaż mięso pokrojone w drobną kostkę, przełóż do rondla. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulę pokrojona w sporą kostkę i pokrojoną paprykę, przełóż do mięsa. Składniki zalej bulonem, duś ok.30min.
Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, odsączoną z zalewy kukurydzę, fasolę. Dobrze wymieszaj. Przypraw sosem tabasco, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą, cukrem i, majerankiem i oregano. Gotuj jeszcze 10-15 minu. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Rozgrzewający kociołek - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł