Rożki z masą orzechową




  • konto usunięte




Rożki z masą orzechową

Składniki(4 porcje):
CZĘŚĆ I (Ciasto)
po 20 dag mąki i masła;
3 żółtka;
2 łyżki gęstej śmietany;
CZĘŚĆ II (Masa)
20 dag drobno pokruszonych orzechów;
20 dag cukru pudru;
4 białka;
cukier waniliowy;

Sposób przygotowania:
1).Mąkę, masło, żółtka i śmietanę wymieszać, zagnieść. Uformować z ciasta kuleczki wielkości orzecha włoskiego i wstawić do lodówki na 3-4 godzin. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder i cukier waniliowy, razem ubijać jeszcze 10 minut, po czym wsypać orzechy i delikatnie wymieszać.
2).Kulki ciasta bardzo cienko rozwałkować, przekroić na 2 części, na każdą nałożyć trochę masy i zwinąć rożek. Upiec na jasnozłoty kolor w pierniku rozgrzanym do 200 C.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 minut.

Życzę smacznego !!!

 


1.8
Oceń
(13 głosów)

 

Rożki z masą orzechową - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł

Sklep wędkarski internetowy, duże okazje tanie wędki i kołowrotki online - zdjęcia i fotki

Wędkarstwo wiadomości