Ruloniki śledziowe z sosem szpinakowym


Produkty:
-5 filetów śledziowych
-2 strąki marynowanej papryki
-4 łyżki majonezu
-20 dag liści szpinaku
-2 ząbki czosnku
-sok z cytryny
-cukier, sól

Przygotowanie:
Każdy filet przeciąć wzdłuż na wąskie paski. Paprykę pokroić sobie w paski w samej długości i szerokości jak filety. Na każdym ułożyć pasek papryki i zwinąć ścisło w rulonik. Spiąć wykałaczkami. Przygotowane ruloniki umieścić w dwóch rzędach na wąskim półmisku, wypełniając wolny środek uprzednio przygotowanym sosem. Szpinak sparzyć osoloną i osłodzoną wodą, odcedzić i wystudzić. Drobno posiekać, wymieszać z majonezem doprawionym do smaku sokiem z cytryny, czosnkiem, solą i cukrem

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Ruloniki śledziowe z sosem szpinakowym - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł