Ryba faszerowana w śmietanie


Produkty:
-karp lub szczupak
-seler
-marchewka
-skórka z połowy cytryny
-50 dag filetów z morszczuka
-jajo
-pół szklanki bułki tartej
-sól, pieprz
-szklanka śmietany
-nataka pietruszki

Przygotowanie:
Rybę wypatroszyć nie przecinając brzucha. Umyć i posolić. Naszpikować dokładnie umytą i pokrojoną w paski skórką z cytryny oraz marchewka i selerem. Filety z morszczuka pokroić i zemleć dwukrotnie w maszynce, wymieszać z jajek i bułką tartą, doprawić solą i pieprzem. Przygotowaną masą nadziać rybę. Zszyć lub spiąć wykałaczkami posolić, oprószyć pieprzem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym lekko natłuszczonym oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200, w czasie pieczenia polewać śmietaną.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Ryba faszerowana w śmietanie - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł