Zaloguj się do konta

Ryba faszerowana w śmietanie

Produkty:
-karp lub szczupak
-seler
-marchewka
-skórka z połowy cytryny
-50 dag filetów z morszczuka
-jajo
-pół szklanki bułki tartej
-sól, pieprz
-szklanka śmietany
-nataka pietruszki

Przygotowanie:
Rybę wypatroszyć nie przecinając brzucha. Umyć i posolić. Naszpikować dokładnie umytą i pokrojoną w paski skórką z cytryny oraz marchewka i selerem. Filety z morszczuka pokroić i zemleć dwukrotnie w maszynce, wymieszać z jajek i bułką tartą, doprawić solą i pieprzem. Przygotowaną masą nadziać rybę. Zszyć lub spiąć wykałaczkami posolić, oprószyć pieprzem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym lekko natłuszczonym oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200, w czasie pieczenia polewać śmietaną.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Lin w piwie

• 2 kg lina• 3/4 l piwa• 10 dag masła• 2 łyżeczk…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…