Ryba na czerwono


Ryba na czerwono

-1 kg chudej ryby,
-pół szklanki bulionu mięsnego,
-szczypta soli,
-szczypta pieprzu,
-2 ząbki czosnku,
-2 cebule,
-liść laurowy,
-jedna gałązkę tymianku,
-2 pomidory,
-1 paprykę czerwoną,
-1 gałązkę estragonu,
-2 łyżki masła,

Paprykę i cebulę posiekać. Wrzucić na rozgrzane masło i smażyć około 5 minut. Rybę pokroić na kawałki, włożyć do cebuli i podsmażyć z obu stron. Czosnek posiekać, pomidory sparzyć i obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Zioła posiekać. Wszystko dodać do ryby. Wlać gorący bulion i przypraw pieprzem. Duś około 20 minut. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna.

 


1
Oceń
(2 głosów)

 

Ryba na czerwono - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł