Ryba po grecku z dorsza


1kg filetów z dorsza
4 marchewki
1 seler
1 pietruszka
1 cebula
4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego
olej do smażenia
sól i piprz
Filety z dorsza oczyścić . Na pantelni dobrze rozgrzać olej, a następnie podsmażyć n anim kawałki ryby. odstawić do ostygnięcia.
Marchewki, seler oraz pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. cebulę obrać, posiekać., Do mgarnka wlać 3 łyżki oleju i podsmażyć na nim warzywa. Następnie zalać je wodą i ugotować do miękkości. Odcedzić i wymieszać z koncentratem pomidorowym. Przyprawić do smaku solą i piprzem
Mieszankę warzywną wyłożyć na duży półmisek , a na niej układać podsmażóne wcześniej kawałki ryby. danie można serwować zarówno na ciepło jak i zimno. Podawać z pieczywe.

 


3
Oceń
(2 głosów)

 

Ryba po grecku z dorsza - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł