Ryba po grecku - mój przepis
Marek Stempień (Konserwa)
2011-12-15
1/2 kg morskich ryb
duża cebula
duża marchew
pietruszka
kawałek selera
olej do smażenia
mała puszka koncentratu pomidorowego
listek laurowy
2 ziarnka ziela angielskiego
2 łyżki octu
sól i pieprz
Ryby usmażyć na oleju, oddzielić od ości. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, po czym 5 min. gotować w wodzie z octem, odcedzić. Jarzyny utrzeć na tarce z dużymi oczkami, zalać wodą, dodać łyżeczkę oleju, przyprawy i dusić aż będą miękkie. Ryby, cebulę i warzywa wymieszać z koncentratem pomidorowym. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
duża cebula
duża marchew
pietruszka
kawałek selera
olej do smażenia
mała puszka koncentratu pomidorowego
listek laurowy
2 ziarnka ziela angielskiego
2 łyżki octu
sól i pieprz
Ryby usmażyć na oleju, oddzielić od ości. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, po czym 5 min. gotować w wodzie z octem, odcedzić. Jarzyny utrzeć na tarce z dużymi oczkami, zalać wodą, dodać łyżeczkę oleju, przyprawy i dusić aż będą miękkie. Ryby, cebulę i warzywa wymieszać z koncentratem pomidorowym. Przed podaniem schłodzić w lodówce.