Zaloguj się do konta

Ryba po grecku - mój przepis

1/2 kg morskich ryb
duża cebula
duża marchew
pietruszka
kawałek selera
olej do smażenia
mała puszka koncentratu pomidorowego
listek laurowy
2 ziarnka ziela angielskiego
2 łyżki octu
sól i pieprz
Ryby usmażyć na oleju, oddzielić od ości. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, po czym 5 min. gotować w wodzie z octem, odcedzić. Jarzyny utrzeć na tarce z dużymi oczkami, zalać wodą, dodać łyżeczkę oleju, przyprawy i dusić aż będą miękkie. Ryby, cebulę i warzywa wymieszać z koncentratem pomidorowym. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…