Zaloguj się do konta

ryba po grecku II

-1 kg filetów
-2 marchewki
-pół selera
-por
-3 cebule
-3 łyżki koncentratu pomidorowego
-6 łyżek mąki
-jajko
-sól
-pół cytryny
-2 łyżki mielonej papryki
-2 listki laurowe
-po 3 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu
-olej
Marchewki, pietruszkę i seler zetrzyj na grubej tarce, a por i cebulę potnij w plasterki. W rondlu rozgrzej olej. Dodaj warzywa i smaż 6 minut. Dodaj listek laurowy, pieprz i ziele angielskie. Wymieszaj z koncentratem pomidorowym. Dopraw solą, słodką papryką i duś 40 minut. Filety skrop cytryną, oprósz solą. Podziel na porcje. Wstaw do lodówki na 30 minut. W roztrzepanym jajku zanurz porcje, potem obtocz w mące i usmaż. Gotowe przełóż na półmisek i przykryj warzywami.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…