Ryba po japońsku - filet z dorsza


Ryba po japońsku

-1kg ryby filet dorsza,
-1 1/2 szklanka mąki,
-2 jajka,
-1 szklanka wody,
1 łyżka wegety

Ryby pokroić na kawałki i posypać przyprawą wegeta, obtoczyć w cieście i smażyć na oleju,
4 cebule pokroić na plasterki (podsmażyć na patelni nie rumienić) ,

Pokroić ogórek kiszony i paprykę surową w kostkę.
Do naczynia włożyć usmażone ryby i warstwami przełożyć ogórkiem kiszonym, papryką i
cebula wcześniej usmażoną
Zalewa

-2 szklanki wody,
-1/2 szklanki oleju,
-1 mały przecier pomidorowy,
-8 łyżek keczupu,
-5 łyżek octu,
-1 łyżeczka cukru,
-sól do smaku,

Zagotować zalewem i następnie zalać ryby.

 


3.3
Oceń
(7 głosów)

 

Ryba po japońsku - filet z dorsza - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł