Ryba po japońsku

/ 3 komentarzy

SKŁADNIKI:

-1kg filetów z morszczuka
-2duże cebule
-1 słoik ogórków konserwowych
-1 słoik papryki
-vegeta
-mąka
-bułka tarta
-jajko
-olej

Zalewa:

-2 szklanki wody
-1/2 szklanki oleju
-mały przecier pomidorowy
-4 łyżki keczupu
-4 łyżki cukru
-4 łyżki octu
-sól do smaku

PRZYGOTOWANIE:

1. Cebule, paprykę i ogórki kroimy w drobne słupki. Rozmrożone, dokładnie opłukane i osuszone filety rybne posypujemy vegetą.

2.Filety rybne obtaczamy w jajku i mące wymieszanej z bułką tartą i smażymy z obu stron na oleju.

3.Wodę gotujemy, dodajemy wszystkie składniki zalewamy i gotujemy 3 minuty. Ryby i wżywa układamy warstwami, a następnie zalewamy wszystko zalewą.

 


4.5
Oceń
(22 głosów)

 

Ryba po japońsku - opinie i komentarze

bodzio0711bodzio0711
0
fajny przepis o de mnie pięć (2009-09-02 22:06)
użytkownik7463użytkownik7463
0
魚 - ( sakana) - ryba po japońsku :) (2009-09-02 23:47)
ricardoricardo
0
Znam ten przepis jest super.Znam też przepis na śledzia po japońsku też super i bardzo dobrze się prezentuje wzrokowo.Pozdrawiam. (2009-10-07 21:23)

skomentuj ten artykuł