
Zdjęcie potrawy - zdjęcia, foto - 1 zdjęć
SKŁADNIKI:
-1kg filetów z morszczuka
-2duże cebule
-1 słoik ogórków konserwowych
-1 słoik papryki
-vegeta
-mąka
-bułka tarta
-jajko
-olej
Zalewa:
-2 szklanki wody
-1/2 szklanki oleju
-mały przecier pomidorowy
-4 łyżki keczupu
-4 łyżki cukru
-4 łyżki octu
-sól do smaku
PRZYGOTOWANIE:
1. Cebule, paprykę i ogórki kroimy w drobne słupki. Rozmrożone, dokładnie opłukane i osuszone filety rybne posypujemy vegetą.
2.Filety rybne obtaczamy w jajku i mące wymieszanej z bułką tartą i smażymy z obu stron na oleju.
3.Wodę gotujemy, dodajemy wszystkie składniki zalewamy i gotujemy 3 minuty. Ryby i wżywa układamy warstwami, a następnie zalewamy wszystko zalewą.
Autor tekstu: Jarosław Matura
![]() | bodzio0711 |
---|---|
fajny przepis o de mnie pięć (2009-09-02 22:06) | |
![]() | u?ytkownik7463 |
魚 - ( sakana) - ryba po japońsku :) (2009-09-02 23:47) | |
![]() | ricardo |
Znam ten przepis jest super.Znam też przepis na śledzia po japońsku też super i bardzo dobrze się prezentuje wzrokowo.Pozdrawiam. (2009-10-07 21:23) | |