
Ryba po meksykańsku...
Składniki:
1 kg filetów rybnych
2 cebule
2 czerwone papryki
1 puszka ananasa
1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
1 mały słoiczek ketchupu
sól
pieprz
mielona papryka
Wykonanie:
Rybę smażymy. Osobno smażymy pokrojone w paski cebule, dodajemy pokrojone papryki.
Smażymy, aż warzywa zmiękną.
Dodajemy ananasy, syrop i chwile dusimy.
Dodajemy ketchup i koncentrat pomidorowy, doprawiamy.
Wkładamy rybę i mieszamy.
Czas przygotowywania: 30 min.
Porcja: 6 porcji
Smacznego!!!
Autor tekstu: Jarosław Warkocki
![]() | ReBeXeR |
---|---|
Z chęcią spróbuję tylko pierw trzeba się wybrać na rybki ;) połamania kija życzę wszystkim i sobie również (2011-04-15 20:48) | |
![]() | rycharski222 |
Ryba po chińsku Rybę bardzo starannie umyta układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego. Dodajemy goździki i cynamon, skrapiamy cytryna. Tak przygotowana rybę zalewamy szklanka wina białego, szklanka wina czerwonego, dodając 100 gramów ginu, 100 gramów koniaku, 200 gramów Smirnoffa i 50 gramów rumu. Potrawy nie musimy nawet poddawać obróbce cieplnej. Rybę możliwie jak najszybciej wyrzucamy, bo jest do bani, natomiast.... SOS! Sos! Paluszki lizać! /wg mnie to jest najlepszy przepis/ kop.www.wedkuje.pl/humor (2011-04-19 16:42) | |