Ryba po meksykańsku...

/ 2 komentarzy

Ryba po meksykańsku...



Składniki:

1 kg filetów rybnych
2 cebule
2 czerwone papryki
1 puszka ananasa
1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
1 mały słoiczek ketchupu
sól
pieprz
mielona papryka


Wykonanie:


Rybę smażymy. Osobno smażymy pokrojone w paski cebule, dodajemy pokrojone papryki.
Smażymy, aż warzywa zmiękną.
Dodajemy ananasy, syrop i chwile dusimy.
Dodajemy ketchup i koncentrat pomidorowy, doprawiamy.
Wkładamy rybę i mieszamy.




Czas przygotowywania: 30 min.
Porcja: 6 porcji



Smacznego!!!

 


3.9
Oceń
(17 głosów)

 

Ryba po meksykańsku... - opinie i komentarze

ReBeXeRReBeXeR
0
  Z chęcią spróbuję tylko pierw trzeba się wybrać na rybki ;) połamania kija życzę wszystkim i sobie również
(2011-04-15 20:48)
rycharski222rycharski222
0
Ryba po chińsku
Rybę bardzo starannie umyta układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego. Dodajemy goździki i cynamon, skrapiamy cytryna. Tak przygotowana rybę zalewamy szklanka wina białego, szklanka wina czerwonego, dodając 100 gramów ginu, 100 gramów koniaku, 200 gramów Smirnoffa i 50 gramów rumu. Potrawy nie musimy nawet poddawać obróbce cieplnej. Rybę możliwie jak najszybciej wyrzucamy, bo jest do bani, natomiast.... SOS! Sos! Paluszki lizać!
/wg mnie to jest najlepszy przepis/ kop.www.wedkuje.pl/humor
(2011-04-19 16:42)

skomentuj ten artykuł