Ryba po Szwedzku...


Ryba po Szwedzku...


Składniki:

1,2 kg filetów (może być Mintaj,Dorsz...)
2 szklanki wody
6 łyżek octu
0,5 szklanki oleju
3 łyżki keczupu
1 malutki koncentrat
3 łyżki cukru
2 cebule pokroić w talarki
sól
pieprz w ziarnach
ziele angielskie
liść laurowy
1 słoik papryki konserwowej
1 słoik ogórków konserwowych



Proste wykonanie:


Filety pokroić na kawałki i usmażyć w panierce.
Paprykę i ogórki pokroić w kostkę.
Z pozostałych składników ugotować zalewę.
Układamy warstwę ryby na to warstwa ogórków a na nie papryka.
Całość zalewamy gorącą zalewą.
Ładnie wygląda w szklanym, przeźroczystym naczyniu.
Konsumpcja następnego dnia.




Smacznego!!!

 


2.3
Oceń
(6 głosów)

 

Ryba po Szwedzku... - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł