Ryba po marynarsku


Ryba po marynarsku

-2 filety z dorsz lub mintaja,
-10 ziemniaków
-1 seler
-3 cebule
-50 dag śmietanki
-2 ząbki czosnku,
-maka,
-olej,
-sok z cytryny, sol, pieprz,
-natka pietruszki
-sol,
-pieprz,

filety osuszyć w sciereczke, skropic sokiem z cytryny, posypac solą i pieprzem, obtoczyć w mące i obsmażyć na tłuszczu. Cebule i ziemniaki pokroic w plastry, marchewke i seler zetrzec na tarce o duzych oczkach. Wszystkie warzywa podsmazyc na oleju, wylozyc na żaroodporny półmisek, ułożyć na nich porcje ryby, zalac smietana zmieszana z sokiem pomidorowym, posypac posiekanym ząbkami czosnku, doprawic sala i pieprzem. Piec okolo 20 min w dobrze nagrzanym piekarniku. Przed podaniem posypac natka pietruszki

 


1
Oceń
(2 głosów)

 

Ryba po marynarsku - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł