Ryba po kaszubsku
michał Olendrzyński (bercik9894)
2011-12-12
Składniki:
1 kg filetów rybnych
1/2 szklanki oleju
4 duże cebule
słoiczek koncentratu pomidorowego (200g)
1/2 szklanki octu
3 ziarna ziela angielskiego
1 liść laurowy
sól
pieprz vegeta
Przygotowanie:
Filety podzielić na kawałki i usmażyć. Cebulę pokroić w krążki i zeszklić na oleju. Następnie wlać 1 szklankę wody i dodać koncentrat pomidorowy. Zagotować.
Do garnka wlać 1 szklankę wody, dodać ocet, ziele angielskie, liść laurowy. Doprawić solą, pieprzem i vegetą. Zagotować.
Obie zalewy połączyć, zagotować i ostudzić. Zimną zalewą przekładać rybę. Smacznego
1 kg filetów rybnych
1/2 szklanki oleju
4 duże cebule
słoiczek koncentratu pomidorowego (200g)
1/2 szklanki octu
3 ziarna ziela angielskiego
1 liść laurowy
sól
pieprz vegeta
Przygotowanie:
Filety podzielić na kawałki i usmażyć. Cebulę pokroić w krążki i zeszklić na oleju. Następnie wlać 1 szklankę wody i dodać koncentrat pomidorowy. Zagotować.
Do garnka wlać 1 szklankę wody, dodać ocet, ziele angielskie, liść laurowy. Doprawić solą, pieprzem i vegetą. Zagotować.
Obie zalewy połączyć, zagotować i ostudzić. Zimną zalewą przekładać rybę. Smacznego