Zaloguj się do konta

Ryba po kaszubsku

Składniki:
1 kg filetów rybnych
1/2 szklanki oleju
4 duże cebule
słoiczek koncentratu pomidorowego (200g)
1/2 szklanki octu
3 ziarna ziela angielskiego
1 liść laurowy
sól
pieprz vegeta
Przygotowanie:
Filety podzielić na kawałki i usmażyć. Cebulę pokroić w krążki i zeszklić na oleju. Następnie wlać 1 szklankę wody i dodać koncentrat pomidorowy. Zagotować.
Do garnka wlać 1 szklankę wody, dodać ocet, ziele angielskie, liść laurowy. Doprawić solą, pieprzem i vegetą. Zagotować.
Obie zalewy połączyć, zagotować i ostudzić. Zimną zalewą przekładać rybę. Smacznego

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…