Ryba smażona z cebulą i marchewką

/ 1 komentarzy

Ryba smażona z cebulą i marchewką

Składniki:

  1. ryba (jaką chcemy)
  2. marchew
  3. cebula duża
  4. jajko
  5. mąka
  6. sól
  7. przyprawy 
  8. olej lub oliwa
  9. bułka tarta


A więc marchewkę kroimy w kosteczkę lub ucieramy na tarce ,cebule kroimy w kostkę ,marchew i cebule dusimy na osobnych patelniach ,kiedy się uduszą łączymy je razem ,
Rybę smażymy tradycyjnie ,obtaczamy w mące potem w jajko i w bułkę tartą ,potem wkładamy ją do warzyw by wszystko sobą przeszło (można włoży do piekarnika w żaroodpornym naczyniu ) można podawać z chlebem lub ziemniakami
Życzę smacznego .

 


3.8
Oceń
(6 głosów)

 

Ryba smażona z cebulą i marchewką - opinie i komentarze

kaczor6110kaczor6110
0
Dziekuje za przepis, ale nie skozystam. Nie lubie ryby w bulce tartej. Wg mnie ryba w bulce i cebuli traci swoje walory smakowe. Pozdrawiam. (2013-02-12 11:16)

skomentuj ten artykuł