Zaloguj się do konta

Ryba w cieście francuskim z pieczarkami

Ryba w cieście francuskim z pieczarkami

-filet ryby może być mintaj,
-pieczarki,
-cebula,
-ciasto francuskie,
-sól,
-pieprz,

Filety mintaja odsączyć na ścierce. Przekroić każdy kawałek na pół, posolić i popieprzyć i obsmażyć z obu stron po 2 minuty. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, osolone i popieprzone podsmażyć na oleju z cebulą. Płat ciasta francuskiego przekroić na pół (na dwa 10-centymetrowe pasy). Na każdy pas nałożyć kawałek ryby, pieczarki i zawinąć w kopertę. W miejscu złączenia odciąć ciasto i formować kolejną kopertkę. Piec w 220 stopniach 12 minut.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej