RYBA W CZERWONEJ KAPUśCIE


-50 - 70 dag filetów rybnych
-1-2 łyżki mąki pszennej
-75 dag kapusty czerwonej (mała główka)
-2 cebule
-1/3 szklanki oleju
-2 jabłka
-sól
-pieprz
-cukier
-do smaku sok z cytryny
Kapustę oczyścić,opłukać,drobno poszatkować,posolić.Cebulę obrać, opłukać,pokroić w kostkę i lekko zarumienić na części oleju.
Do przyrumienionej cebuli dodać kapustę i po przełożeniu do rondla dusić na wolnym ogniu,podlewając ciepłą wodą.
Jabłka umyć,obrać, pokroić i dodać do kapusty.Kapustę prawie miękką doprawić do smaku solą,pieprzem i sokiem z cytryny.
Filety umyć, po porcjować,posolić,oprószyć mąką i zarumienić na rozgrzanym tłuszczu.Włożyć do kapusty.Dusić 15 - 20 minut na wolnym ogniu.

 


1
Oceń
(3 głosów)

 

RYBA W CZERWONEJ KAPUśCIE - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł