Zaloguj się do konta

Ryba w panierce

Ryba w panierce

Panierka:
1. Cebula granulowana – ½ szklanki
2. Czosnek granulowany - ½ szklanki
3. Oregano - 1 łyżeczka
4. Tymianek - 1 łyżeczka
5. Sproszkowana papryka - 1 łyżeczka
6. Pieprz cayen do smaku

Te składniki mieszamy.
Obtaczamy rybę w panierce i smażymy na oleju i gorącej płycie.
Kawałek arbuza panierowanego i w mące kładziemy na rozgrzanej płycie.

Jogurtowy sos miętowy.
Jogurt, sok z cytryny, kilka posiekanych listków mięty i surowy ogórek starty na tarce. Mieszamy.
Ryby i arbuza polewamy sosem, całość przyozdabiamy listkami mięty.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…