Zaloguj się do konta

Ryba w sosie czosnkowym.

Ryba w sosie czosnkowym.



Składniki:

świeże filety rybne ( z dorsza,sandacza,mintaja )
mąka,
oliwa do smażenia,
świeży ogórek,
pół główki czosnku,
200 ml gęstej śmietany 18%
2 łyżki majonezu,
sól,
pieprz,


Sposób przygotowania:

Rybę oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i podsmażyć na rumiano z obu stron.

Przygotować sos:

ogórka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z pozostałymi składnikami, doprawić solą i pieprzem.
Sosem posmarować ryby i zostawić na noc w lodówce.

Podawać jako danie do obiadu lub jako przystawkę.


Smacznego!!!

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Pstrąg z grilla

Składniki:średnie pstrągi - 4 sztukipaprykacytryny - 1-2 sztukimasło -…

Ryby wędzone

Można wędzić ryby wszystkich gatunków, jeśli mają odpowiednie rozmiar…