Ryba w sosie czosnkowym.
Jarosław Warkocki (Yaro)
2011-04-30
Ryba w sosie czosnkowym.
Składniki:
świeże filety rybne ( z dorsza,sandacza,mintaja )
mąka,
oliwa do smażenia,
świeży ogórek,
pół główki czosnku,
200 ml gęstej śmietany 18%
2 łyżki majonezu,
sól,
pieprz,
Sposób przygotowania:
Rybę oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i podsmażyć na rumiano z obu stron.
Przygotować sos:
ogórka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z pozostałymi składnikami, doprawić solą i pieprzem.
Sosem posmarować ryby i zostawić na noc w lodówce.
Podawać jako danie do obiadu lub jako przystawkę.
Smacznego!!!
Składniki:
świeże filety rybne ( z dorsza,sandacza,mintaja )
mąka,
oliwa do smażenia,
świeży ogórek,
pół główki czosnku,
200 ml gęstej śmietany 18%
2 łyżki majonezu,
sól,
pieprz,
Sposób przygotowania:
Rybę oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i podsmażyć na rumiano z obu stron.
Przygotować sos:
ogórka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z pozostałymi składnikami, doprawić solą i pieprzem.
Sosem posmarować ryby i zostawić na noc w lodówce.
Podawać jako danie do obiadu lub jako przystawkę.
Smacznego!!!