Ryba w sosie cytrynowym
Tomasz Przybysz (przybysz1992)
2011-12-20
Produkty:
1/2 kg filetów rybnych
-cebula
-sok i skórka z 1 cytryny
-2 łyżki masła
-2 szklanki wywaru rybnego
-łyżka mąki
-łyżka posiekanej natki
-sól, pieprz
Przygotowanie:
Filety rybne pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać, posiekać. Masło stopić w rondlu, zeszklić cebulę. Dodać rybę, delikatnie wymieszać, podsmażyć. Posypać mąką i natką, wlać wywar rybny i sok z cytryny, przyprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu, gotować 15 minut. Przyprawić i udekorować startą skórką cytrynową.
1/2 kg filetów rybnych
-cebula
-sok i skórka z 1 cytryny
-2 łyżki masła
-2 szklanki wywaru rybnego
-łyżka mąki
-łyżka posiekanej natki
-sól, pieprz
Przygotowanie:
Filety rybne pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać, posiekać. Masło stopić w rondlu, zeszklić cebulę. Dodać rybę, delikatnie wymieszać, podsmażyć. Posypać mąką i natką, wlać wywar rybny i sok z cytryny, przyprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu, gotować 15 minut. Przyprawić i udekorować startą skórką cytrynową.