Zaloguj się do konta

Ryba w sosie cytrynowym

Produkty:
1/2 kg filetów rybnych
-cebula
-sok i skórka z 1 cytryny
-2 łyżki masła
-2 szklanki wywaru rybnego
-łyżka mąki
-łyżka posiekanej natki
-sól, pieprz

Przygotowanie:
Filety rybne pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać, posiekać. Masło stopić w rondlu, zeszklić cebulę. Dodać rybę, delikatnie wymieszać, podsmażyć. Posypać mąką i natką, wlać wywar rybny i sok z cytryny, przyprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu, gotować 15 minut. Przyprawić i udekorować startą skórką cytrynową.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…