Ryba w trawie


Ryba w trawie
2 filety z ryby morskiej
4-3 duże pory
3 listek laurowy
1 łyżka przyprawy warzywnej vegeta
sok z cytryny
sól, pieprz
oliwa lub olej


Rybę pokroić w kostki, jak na gulasz. Skropić z sokiem cytryny, natrzeć solą i przyprawą , zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na pół godziny. Por oczyścić, drobno poszatkować i zeszklić na 2-3 łyżkach tłuszczu. dodać listki laurowe, przyprawę ,podlać 2-3 łyżki wody i dusić do miękkości. Ryby obtoczyć w przesianej mące i obrumienić na tłuszczu. Dodać do porów i dusić do miękkości na małym ogniu. Podawać z ziemniakami z wody lub puree.

 


1
Oceń
(2 głosów)

 

Ryba w trawie - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł