Zaloguj się do konta

Ryba w zalewie z warzywami.

To zaczynamy od składników:

- 1 kg płatów rybnych ( może to być dorsz,miruna lub tilapia )
- pół litra wody
- 1 słoik papryki konserwowej
- 1 słoik ogórków konserwowych
- 3 duże cebule pokrojone w kostkę i podsmażone na oleju
- 4 łyżki ostrego ketchupu
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- 4 płaskie łyżki cukru
- 4 łyżki octu ( 10%)
- 2 łyżki oleju

Teraz wszystkie składniki gotować 10 min. Rybę pokroić, panierować w mące pszennej i jajku potem usmażyć. Przekładać w salaterkę na zmianę raz ryba, raz warzywa. Życzę wszystkim smacznego i pozdrawiam lipa43 :D

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej