ryba w zalewie


-600g filetów rybnych
-4 cebule
-1 słoik ogórków kiszonych
-3 łyżki oliwy z oliwek
-po 1 papryce zielonej, żółtej i czerwonej
-6 łyżek bułki tartej
ZALEWA:
-po 1 małym słoiczku przecieru pomidorowego i łagodnego keczupu
-pieprz
-ziele angielskie
-liść laurowy
-6 łyżek octu
-2 łyżki cukru
-1/2 łyżeczki soli
Wszystkie składniki na zalewę wymieszać i zagotować. Cebule, ogórki i papryki pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać.
Filety panierować w bułce tartej i smażyć na oliwie. Naprzemiennie przełożyć rybę warzywami. całość zalać przestudzoną zalewą.

 


1
Oceń
(3 głosów)

 

ryba w zalewie - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł