Zaloguj się do konta

Ryba w ziołach

Produkty:
-80 dag filetów z ryby
-sok z 1 cytryny
-75 dag pomidorów z puszki
-2 cebule
-3-4 ząbki czosnku
-5 dag rodzynek
-1/2 łyżeczki utłuczonego zielonego pieprzu
-1 łyżeczka ziół prowansalskich
-5 łyżek oleju
-2 łyżki octu winnego
-12-14 oliwek
-sól


Przygotowanie:
Rybę umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 30 minut. Cebule i czosnek obrać, pokroić. Zioła
prowansalskiej i pieprz wsypać na kawałek płótna, związać na węzełek. Rodzynki sparzyć. Trzy łyżki oleju rozgrzać na patelni,
partiami wrzucać rybę, smażyć 7-10 minut. Resztę oleju rozgrzać na drugiej patelni, zrumienić cebulę, dodać pomidory i czosnek.
Posolić, włożyć zioła, smażyć na małym ogniu przez 10 minut. Rybę dodać do pomidorów, wrzucić rodzynki i oliwki, smażyć na
małym ogniu jeszcze 10 minut. Zdjąć z ognia, wyjąć zioła. Potrawę skropić octem, udekorować listkami natki.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…