Ryba w pomidorach


Produkty:
-50 dag filetów z ryby
-włoszczyzna
-2 cebule
-łyżka soku z cytryny
-łyżeczka jarzynki
-20 g żelatyny
-4 ziarenka ziela angielskiego
-2 liście laurowe
-puszka koncentratu pomidorowego
-kilka pomidorów koktajlowych
-sól, pieprz

Przygotowanie:
Włoszczyznę oczyścić, cebulę obrać. przygotowane warzywa włożyć do garnka, zalać 4 szklankami wody, osolić, dodać pieprz, gotować 15 minut. Włożyć filety, wlać sok z cytryny, dodać ziele angielskie, liście laurowe i jarzynkę. Gotować przez 10 minut. Wyjąć rybę. Wywar przecedzić przez gazę, połączyć z namoczoną żelatyną. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i ostudzić. Połowę przygotowanej galarety wylać na dno foremki, odstawić do stężenia. Gdy galareta zastygnie, układać na niej płaty ryby oraz pomidorki koktajlowe. Zalać resztą galarety. Odstawić do stężenia.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Ryba w pomidorach - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł