Zaloguj się do konta

Ryba z miętą

Produkty:
-60 dag ryby
-szklanka czerwonego wina
-kilka liści laurowym
-kilka gałązek pietruszki
-2 łyżki suszonej mięty
-kilka orzechów włoskich
-kilkanaście ciemnych winogron
-2 ząbki czosnku
-sól, pieprz

Przygotowanie:
Rybę podzielić na dzwonka, przełożyć w rondlu gałązkami pietruszki i posypać miętą, pokruszonymi liśćmi laurowymi, drobno posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem. Zalać winem i gotować pod przykryciem na małym ogniu ok. 25 minut. ostudzić. Rybę wyjąć, a wywar przecedzić i gotować jeszcze kilka minut Orzechy utłuc, winogrona poprzecinać na pół i usunąć pestki. Orzechy i winogrona dodać do wywaru, doprawić solą i pieprzem. Otrzymanym sosem zalać rybę i zagotować

Opinie (2)

ekciak

smacznie :D [2013-02-22 15:20]

james-piscinam

fajny przepis [2015-08-22 21:56]

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

Czytaj więcej

Lin w piwie

• 2 kg lina• 3/4 l piwa• 10 dag masła• 2 łyżeczk…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…