Ryba z patelni


500g filetów rybnych (dorsz lub karmazyn)
2 łyżki soku z cytryny
2 duże cebule
750g ugotowanych w mundurkach ziemniaków
4 jajka
125ml mleka
2 łyżeczki łagodnej musztardy
1 pęczek koperku
1 łyżka oleju
1 łyżka masła
sól/pieprz







sposób przyrządzenia:filety pokroić na małe kawałki ,skropic sokiem z cytryny i posolic.Cebule obrać i posiekać.Ziemniaki obrać i pokroić na plasterki.Jajkaroztrzepać z mlekiem i musztardą.Koperek posiekac i połowe dodać do jajek.Na dużej patelnirozgrzać olej,włożyc rybę i smażyć przez 5 minut wyjąć z patelni i wstawic do rozgrzanego piekarnika aby nie ostygła.Na patelni rozgrzac masło,włożyc cebulę i smażyć przez 5 minut aż będzie szklista.Dodać ziemniaki i smażyc przez 5 minut aż się zarumienią,posypać solą i pieprzem.Rybe ułożyc na ziemniakach,polac jajkami,przykryc i smażyć 3-5 minutaż jajka sie zetna.Posypać pozostałym koperkiem i podawać

 


3.3
Oceń
(3 głosów)

 

Ryba z patelni - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł