Ryba z warzywami


Składniki:
filety mintaja
mąka
jajka
olej
papryka czerwona
cebula cukinia
puszka pomidorów
kilka ząbków czosnku
bazylia
pieprz
sól

Rybę otaczamy w jajku i mące, smażymy na oleju z dwóch stron. Warzywa obieramy i kroimy, następnie układamy na spód naczynia, w którym będziemy zapiekać. Warzywa mieszamy z pomidorami z puszki i dodajemy pokrojony czosnek i przyprawy. Mieszamy. Na wierzch kładziemy rybę. Solimy i pieprzymy a następnie posypujemy pokrojoną bazylią. Przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy w 180 stopniach przez 25 minut po tym czasie zdejmujemy folię i zapiekamy jeszcze ok. 10 minut.

 


3
Oceń
(2 głosów)

 

Ryba z warzywami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł