RYBKA PO GRECKU

/ 2 komentarzy



  • konto usunięte




Składniki
1 kg filetów rybnych np.mintaj
3 duże marchewki
3 cebule
1 pietruszkę
1 seler
3 łyżki koncentratu pomidorowego
2 liście laurowe
kilka kulek ziela angielskiego
sól
przyprawę np. Warzywko
1 łyżka cukru


Ryby posolić i obsmażyć w panierce: bułka tarta-jajko-bułka tarta lub mąka.
Marchew,pietruszkę,seler obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę drobno pokroić. Olej rozgrzać w garnku,następnie włożyć cebulę lekko zarumienić i dodać resztę warzyw.Wymieszać razem i przyprawić. Dusić przez 15 minut na papkę. Na końcu dodać koncentrat pomidorowy i dusić jeszcze 10 minut na małym ogniu. Potem usmażone ryby poprzekładać warzywami.Zostawić na kilka godzin aby ryby przeszły smakiem warzyw. Najlepiej przygotować dzień wcześniej. Żcze smacznego!

 


4.5
Oceń
(11 głosów)

 

RYBKA PO GRECKU - opinie i komentarze

użytkownik24522użytkownik24522
0

Nigdy nie jadłem ryby po grecku (to chyba nie żaden wstyd) natomiast kolega z którym jezdze na ryby zawsze mi mówił spróbuj rybe po grecku ,udawałem przed nim że jadłem albo że mi nie smakuje.Ale widząc przepis na rybe po grecku,jej składniki itp.zrobie sam i wtedy ocenie jakośc.DZIĘKI I POZDRAWIAM.

(2010-03-28 20:44)
wiechu1603wiechu1603
0

Widzę że jasteście takimi samymi amatorami potraw z ryb jak i my.

Rybka po grecku ... pycha ... i dużo warzyw ... palce lizać.

Pozdrawiam i gorąco polecam ten przepis na danie z rybki.

(2010-03-28 21:09)

skomentuj ten artykuł