Rybka z grilla.

/ 11 komentarzy

Chciałbym Wam przedstawić przepis na rybkę z grilla.

Co do gatunku to próbowałem już takie rybki jak lin, płoć, karp ale mi osobiście najbardziej smakował sandacz i węgorz. Rybę układamy na folii aluminiowej, polewamy lekko oliwą tylko dlatego aby nam nie przywarła do folii i doprawiamy, ja stosuję wegetę bo daję delikatny smak i na koniec obkładam rybkę cebulą. Wszystko dokładnie zawijamy w folię kilka razy aby nam się nie poprzerywała przy obracaniu na grillu.
Czas jaki potrzebny jest aby ryba była dobra zależy od wielkości, ale sandacze robiłem w jakieś 40 minut. Chciałbym jaszcze tylko dodać że ryba z grilla w folii będzie uprażona, a mięsko będzie miękkie i delikatne.

Życzę smacznego. Sam już nie mogę doczekać się pierwszego grillowania.

Pozdrawiam. Wiechu.

 


4.7
Oceń
(32 głosów)

 

Rybka z grilla. - opinie i komentarze

staszek873staszek873
0
Witam
Jako,że łowię prawie tylko sandacze,napewno spróbuję Twojego przepisu bo lubię grilować...
Wmawiano mi kilka lat temu,że sandacz nie nadaje się do wędzenia,zaryzykowałem i....palce lizać!!małżonka już nie chce innej ryby a jeszcze popić kieliszeczkiem zmrożonego bolsa to czysta poezja dla podniebienia!!
Mam własnoręcznie zrobioną wędzareczkę,do tego wióry z wiśni ,czereśni lub inne liściaste np.olcha,sandacz pięknie wysuszony na słońcu,wcześniej przyprawiony i na 30-40 minut do wędzarki(są w dużych sklepach wędkarskich chyba po 150 zł) no i efekt jak opisałem powyżej...
Zachęcam do spróbowania-pozdrawiam
(2010-04-02 18:39)
emilrxemilrx
0
BĘDZIE SANDACZ ALBO ŚLIZGI POZDRAWIAM I NA PEWNO WYPRÓBUJE
(2010-04-03 08:57)
użytkownik30886użytkownik30886
0
WITAM. NAPEWNO PRZEPYSZNA!!!!! POZDRAWIAM I 5 (2010-04-03 19:01)
kowal42kowal42
0
 Potwierdzam, rybka z grila przyżądzona w foli aluminiowej z przyprawami i cebulką jest pyszna. Sam w ten sposób je smaże. Pozdrawiam.
(2010-04-03 19:15)
nalepanalepa
0
Chociaż jestem zwolennikiem i stosuje zasadę złów i wypuść to raz na jakiś czas jeśli mam okazję lubię właśnie spróbować sandacza , choć nigdy nie jadłem wędzonego , to na pewno musiał być bardzo pyszny i morzę kiedyś u kogoś spróbuję tej rybki w postaci wędzonej , ponieważ nie posiadam sprzętu ani nie u mię wędzić - serdecznie pozdrawiam .
(2010-04-04 13:04)
polikazpolikaz
0
Kolego, paluchy lizać, ja dodaję jeszcze cebule do środka i gałązkę świeżego koperku, poezja.Ale nie każdemu musi smakować, jednak zawsze warto spróbować.Smacznego , pozdrawiam
(2010-04-06 21:59)
użytkownik31907użytkownik31907
0
ryba z grila pierwsza klasa szczegolnie ploc lub tlusty leszcz. 
(2010-04-07 11:45)
jokerjoker
0
tak trzymaj - przepis na *****  a w wolnej chwili zapraszam na mojego bloga i skosztowanie eksperymentów
(2010-04-12 22:14)
herman76herman76
0
BARDZO SMAKOWITY OPIS NA PEWNO WYPRÓBUJĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! POLECAM TEŻ DORSZA LUB PSTRĄGA Z GRILLA OCZYWIŚCIE W ALUMINIOWEJ FOLI Z DODATKIEM TYMIANKU I OLIWY Z OLIWEK A NA KOŃCU RYBKĘ POLAĆ SOKIEM Z CYTRYNKI
(2010-04-12 22:28)
Waldi FishWaldi Fish
0
Bo kolega Nalepa chyba hołduje zasadzie 'Złów i wypuść (do grilla)". Haha!
Staszek873 ja wolałbym gorąc(ą)ego Martini zamiast mrożonego Bolsa.
Herman76 na ja na końcu proponowałbym, żeby to wszystko jeszcze z helikoptera polać majonezem. I zasmażka oczywiście. Smacznego!
(2010-04-14 20:02)
fryda78fryda78
0
Ja zamiast folii aluminiowej używam młodej kapusty.
Rybkę po przyprawieniu owijasz w kapustę i na grila.
Rybka nie przywiera i smakuje wspaniale.

(2010-04-15 14:06)

skomentuj ten artykuł