Zaloguj się do konta

Rybka z grilla.

Chciałbym Wam przedstawić przepis na rybkę z grilla.

Co do gatunku to próbowałem już takie rybki jak lin, płoć, karp ale mi osobiście najbardziej smakował sandacz i węgorz. Rybę układamy na folii aluminiowej, polewamy lekko oliwą tylko dlatego aby nam nie przywarła do folii i doprawiamy, ja stosuję wegetę bo daję delikatny smak i na koniec obkładam rybkę cebulą. Wszystko dokładnie zawijamy w folię kilka razy aby nam się nie poprzerywała przy obracaniu na grillu.
Czas jaki potrzebny jest aby ryba była dobra zależy od wielkości, ale sandacze robiłem w jakieś 40 minut. Chciałbym jaszcze tylko dodać że ryba z grilla w folii będzie uprażona, a mięsko będzie miękkie i delikatne.

Życzę smacznego. Sam już nie mogę doczekać się pierwszego grillowania.

Pozdrawiam. Wiechu.

Opinie (11)

staszek873

WitamJako,że łowię prawie tylko sandacze,napewno spróbuję Twojego przepisu bo lubię grilować...Wmawiano mi kilka lat temu,że sandacz nie nadaje się do wędzenia,zaryzykowałem i....palce lizać!!małżonka już nie chce innej ryby a jeszcze popić kieliszeczkiem zmrożonego bolsa to czysta poezja dla podniebienia!!Mam własnoręcznie zrobioną wędzareczkę,do tego wióry z wiśni ,czereśni lub inne liściaste np.olcha,sandacz pięknie wysuszony na słońcu,wcześniej przyprawiony i na 30-40 minut do wędzarki(są w dużych sklepach wędkarskich chyba po 150 zł) no i efekt jak opisałem powyżej...Zachęcam do spróbowania-pozdrawiam [2010-04-02 18:39]

emilrx

BĘDZIE SANDACZ ALBO ŚLIZGI POZDRAWIAM I NA PEWNO WYPRÓBUJE [2010-04-03 08:57]

użytkownik

WITAM. NAPEWNO PRZEPYSZNA!!!!! POZDRAWIAM I 5 [2010-04-03 19:01]

kowal42

 Potwierdzam, rybka z grila przyżądzona w foli aluminiowej z przyprawami i cebulką jest pyszna. Sam w ten sposób je smaże. Pozdrawiam. [2010-04-03 19:15]

nalepa

Chociaż jestem zwolennikiem i stosuje zasadę złów i wypuść to raz na jakiś czas jeśli mam okazję lubię właśnie spróbować sandacza , choć nigdy nie jadłem wędzonego , to na pewno musiał być bardzo pyszny i morzę kiedyś u kogoś spróbuję tej rybki w postaci wędzonej , ponieważ nie posiadam sprzętu ani nie u mię wędzić - serdecznie pozdrawiam . [2010-04-04 13:04]

polikaz

Kolego, paluchy lizać, ja dodaję jeszcze cebule do środka i gałązkę świeżego koperku, poezja.Ale nie każdemu musi smakować, jednak zawsze warto spróbować.Smacznego , pozdrawiam [2010-04-06 21:59]

użytkownik

ryba z grila pierwsza klasa szczegolnie ploc lub tlusty leszcz.  [2010-04-07 11:45]

joker

tak trzymaj - przepis na *****  a w wolnej chwili zapraszam na mojego bloga i skosztowanie eksperymentów [2010-04-12 22:14]

herman76

BARDZO SMAKOWITY OPIS NA PEWNO WYPRÓBUJĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! POLECAM TEŻ DORSZA LUB PSTRĄGA Z GRILLA OCZYWIŚCIE W ALUMINIOWEJ FOLI Z DODATKIEM TYMIANKU I OLIWY Z OLIWEK A NA KOŃCU RYBKĘ POLAĆ SOKIEM Z CYTRYNKI [2010-04-12 22:28]

Waldi Fish

Bo kolega Nalepa chyba hołduje zasadzie 'Złów i wypuść (do grilla)". Haha! Staszek873 ja wolałbym gorąc(ą)ego Martini zamiast mrożonego Bolsa. Herman76 na ja na końcu proponowałbym, żeby to wszystko jeszcze z helikoptera polać majonezem. I zasmażka oczywiście. Smacznego! [2010-04-14 20:02]

fryda78

Ja zamiast folii aluminiowej używam młodej kapusty. Rybkę po przyprawieniu owijasz w kapustę i na grila. Rybka nie przywiera i smakuje wspaniale. [2010-04-15 14:06]

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

Czytaj więcej