Rybka z grilla.
Wiesław Penczyński (wiechu1603)
2010-04-02
Chciałbym Wam przedstawić przepis na rybkę z grilla.
Co do gatunku to próbowałem już takie rybki jak lin, płoć, karp ale mi osobiście najbardziej smakował sandacz i węgorz. Rybę układamy na folii aluminiowej, polewamy lekko oliwą tylko dlatego aby nam nie przywarła do folii i doprawiamy, ja stosuję wegetę bo daję delikatny smak i na koniec obkładam rybkę cebulą. Wszystko dokładnie zawijamy w folię kilka razy aby nam się nie poprzerywała przy obracaniu na grillu.
Czas jaki potrzebny jest aby ryba była dobra zależy od wielkości, ale sandacze robiłem w jakieś 40 minut. Chciałbym jaszcze tylko dodać że ryba z grilla w folii będzie uprażona, a mięsko będzie miękkie i delikatne.
Życzę smacznego. Sam już nie mogę doczekać się pierwszego grillowania.
Pozdrawiam. Wiechu.