Rybna zupa wigilijna
Tomasz Przybysz (przybysz1992)
2011-12-08
Produkty:
- 2 litry wywaru z warzyw
-1 kg oczyszczonego karpia
-1 łyżka mąki
-sól
-pieprz
-gałka muszkatołowa
-pietruszka
Przygotowanie:
Karpia filetujemy i kroimy mięso w paseczki. Zalewamy wywarem z warzyw i gotujemy około 20 minut. Mąkę mieszamy z małą ilością zimniej wody i wlewamy do gorącego wywaru ciągle mieszając. Następnie przyprawiamy do smaku przyprawami. na końcu dosypujemy posiekaną pietruszkę
- 2 litry wywaru z warzyw
-1 kg oczyszczonego karpia
-1 łyżka mąki
-sól
-pieprz
-gałka muszkatołowa
-pietruszka
Przygotowanie:
Karpia filetujemy i kroimy mięso w paseczki. Zalewamy wywarem z warzyw i gotujemy około 20 minut. Mąkę mieszamy z małą ilością zimniej wody i wlewamy do gorącego wywaru ciągle mieszając. Następnie przyprawiamy do smaku przyprawami. na końcu dosypujemy posiekaną pietruszkę