KLOPSY Z ZMIELONEGO MIĘSA RYBIEGO. - zdjęcia, foto - 1 zdjęć
WITAM WSZYSTKICH MIŁOŚNIKÓW RYBIEGO SMAKU,MAM DO ZAOFEROWANIA POTRAWĘ O NAZWIE RYBNE KLOPSY A WIĘC,ZŁOWIONE PRZEZ SIEBIE RYBY OBOJĘTNIE JAKIEGO GATUNKU OCZYWIŚCIE WYMIAROWE I NIE OBJĘTE OCHRONĄ FILETUJEMY A MNIEJSZE CAŁE KROIMY NA MAŁE KAWAŁKI I WKŁADAMY DO NACZYNIA,TAK PRZYGOTOWANE WY-FILETOWANE I POKROJONE RYBY SOLIMY I ZOSTAWIAMY NA 15 MIN W MIĘDZY CZASIE KROIMY 3 ŚREDNIE CEBULE NA JAK NAJMNIEJSZE KOSTECZKI.
NASTĘPNIE PRZYGOTOWANE RYBY WKŁADAMY DO MASZYNKI MIELĄCEJ I MIELIMY DWA RAZY NA PASTĘ BY DOBRZE ZMIELIĆ SKURĘ I OŚCI OD MAŁYCH RYBEK TAKICH JAK (PŁOĆ CZY KARAŚ LUB NAWET MAŁY LESZCZ).
DO TAK ZMIELONYCH RYB DODAJEMY 3 KOSTKI ROZKRUSZONEGO CZOSNKU Z ŁYŻKĘ PIEPRZU TROCHĘ KOPERKU I DWA JAJA,OCZYWIŚCIE WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANĄ CEBULKĘ A NASTĘPNIE WSZYSTKO DOKŁADNIE MIESZAMY.GDY WSZYSTKO ZOSTAŁO DOKŁADNIE WYMIESZANE I CZUĆ DELIKATNY ZAPACH CZOSNKU FORMUJEMY KLOPSY RĘCZNIE OTULANE W BUŁCE TARTEJ I NA DOŚĆ GŁĘBOKIM OLEJU,KTÓRY SIĘGA PRAWIE DO POŁOWY KLOPSA I NA MAŁYM OGNIU SMAŻYMY AŻ OTULINA Z BUŁKI TARTEJ ZROBI SIĘ ŁADNIE BRĄZOWA.
PRZEPIS JEST NA 1 DO 1.5 KG MIĘSA RYBIEGO ZMIELONEGO.
MOŻNA DODAĆ TEŻ TROCHĘ MIĘSA MIELONEGO .
ŻYCZĘ SMACZNEGO.
Autor tekstu: Dawid Łabudzki