Zaloguj się do konta

Rybne kotleciki

Dla odmiany prosty przepis na rybne kotlety.
Potrzebne będą:
- około 60 dkg. rybek- płotki, uklejki,
- 1 cebula,
- tarta bułka(ok. pół szklanki),
- 2 jajka,
- łyżka masła,
- sól, pieprz.

Przygotowanie:
Sprawione rybki mielimy najlepiej 2 razy, dodajemy tartą bułkę, jajko, sól, pieprz, cebulę drobno pokrojoną i zeszkloną na maśle- wszystko dokładnie wymieszać, uformować niewielkie kotlety, panierować w jajku i tartej bułce, smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Można podawać z ziemniakami puree lub po prostu z chlebem. Smacznego!

Opinie (2)

użytkownik

Witam mniam,mniam same smakowitości sobie oglądam w ten niedzielny poranek,te kotleciki są naprawde zajebiste,ja mieląc rybki przez maszynkę dorzucam trochę boczku,wtedy są bardziej aromatyczne>pozdrawiam za przepis *****. [2011-03-06 09:30]

użytkownik

Witam mniam,mniam same smakowitości sobie oglądam w ten niedzielny poranek,te kotleciki są naprawde zajebiste,ja mieląc rybki przez maszynkę dorzucam trochę boczku,wtedy są bardziej aromatyczne>pozdrawiam za przepis *****. [2011-03-06 09:30]

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

Czytaj więcej

Ryby wędzone

Można wędzić ryby wszystkich gatunków, jeśli mają odpowiednie rozmiar…