Rybne kotlety

/ 13 komentarzy

Składniki:1kg wy filetowanej ryby(sprawionej)
-3ząbki czosnku
-2jajka
-1czerstwa bułka(namoczona w mleku i odciśnięta)
-1pęczek koperku
-pieprz,sól
-zioła prowansalskie
-mleko
-olej

Filety z ryb zmielić na maszynce razem z czosnkiem,jajkami,bułką i ziołami.
Dodać posiekany drobno koperek ,sól, pieprz i dobrze wymieszać.
Z masy wyrabiamy kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju ok.12-15 minut na złoty kolor

 


4.2
Oceń
(26 głosów)

 

Rybne kotlety - opinie i komentarze

adleradler
0
OK . Tylko jak jajko zmieić . ?  (2010-03-10 12:49)
rastifrastif
0
bardzo dobrze,ja dodaję jeszcz boczku wędonego-pycha. (2010-03-10 13:11)
Kristoph1Kristoph1
0

Bardzo dobra jest zapiekana ryba, prosto to się robi nawet dla laika.

Filety ryby (dowolny gatunek, ja robiłem już z pstrąga, pangi, miruny, soli, łososia i mintaja) kładziemy do naczynia żaroodpornego z posmarowanym wcześniej dnem masłem. Filety przyprawiamy odrobina soli i pieprzu, później smarujemy warstwą ok. 1-2 cm majonezem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni, pieczemy około 30-40 min. Gdy już przybierze złoty kolor wyciągamy i posypujemy świeżą drobno pocięta pietruszką. Szybko i smacznie.

Smacznego

(2010-03-10 13:18)
tomasz123tomasz123
0
witam , może w końcu zdecyduję się na ich zrobienie, też słyszałem , że jak się doda troszkę boczku lub podgardla to są super, pozdrawiam !!!!!!
(2010-03-10 13:19)
ElmiszelloElmiszello
0
Apetycznie to brzmi panie Edziu. Trzeba będzie wypróbować tego przepisu a jak można upichcić rybę z warzywami np z grilla jakieś przepisy są ?? Bardzo bym prosił . POZDRAWIAM (2010-03-10 15:13)
edzywiecedzywiec
0
Adler po prostu jajka wbijasz do maszynki do mielenia i mielisz razem z rybą.Jajko będzie bardzo dobrze rozprowadzone i mniej będziesz musiał wyrabiać na jednolitą masę.Smacznego!
(2010-03-10 20:08)
adleradler
0

O. K . Jutro piątek próbuję . 

Jakby co to mam na kogo zwalić winę . 

Kolega także robi klopsiki , lecz nigdy nie zdradził przepisu . 

Nawet po flaszce . Teraz go poczęstuję .

Dzięki chłopaki .Pozdrawiam.

(2010-03-11 16:24)
adleradler
0

Ale wpadłem . Ugotowaliście mnie . 

Chyba za bardzo się starałem i wyszły za dobre .

Rodzinka chce na wtorek jeszcze raz . 

Ja nie za bardzo przepadam za pichceniem , przygotowywaniem wszystkiego . 

Zrobię więcej i zamrożę .

(2010-03-12 15:57)
carotcarot
0
Na wiosnę wykorzystam ten przepis.Dzięki,Pozdrawiam. (2010-03-13 00:17)
gruby12345gruby12345
0
tez musze na wiosne wykorzystac ten przepis ciekawe jak wyjdzie pozdrawiam (2010-03-14 10:11)
jokerjoker
0

ciekawie opisane.

wcześniejsze moje przpisy dodawałem jako dania delikate tak aby nasi mali ulubieńcy też mogli się zachwycać smakiem. polecam i zapraszam do testowania.

(2010-03-14 23:41)
użytkownik31907użytkownik31907
0
popieram kolege rastif o dodaniu wedzonego boczku . dodatkowy aromacik i i rybka sie ladnia smazy.  5
(2010-04-22 10:48)
jogurtwolomjogurtwolom
0
a jak się zostaną to robię zalewe octową, w słoik i do piwnicy:) pozdrawiam
(2010-07-18 13:53)

skomentuj ten artykuł