Sałatka rybna 2


Produkty:
- 30 dag filetów z mintaja
-włoszczyzna
-szklanka groszku z puszki
-kawałek selera
-cebula
-2 łyżki musztardy
-kilka marynowanych śliwek
-pół szklanki majonezu
-sok z cytryny
-cytryna
-cukier, sól, pieprz
-2 łyżki posiekanej natki pietruszki
-2 jaja

Przygotowanie:
Z włoszczyzny ugotować wywar. Do wrzącego włożyć opłukane filety. Gotować powoli pod przykryciem ok. 20 minut. Ostudzić w wywarze, wyjąć, osączyć, podzielić na kawałki. Seler i cebulę umyć, obrać, opłukać i zetrzeć na tarce do jarzyn, skropić sokiem z cytryny. Śliwki pokroić w paski. Wymieszać rybę z groszkiem, selerem, cebulą i śliwkami. Musztardę połączyć z majonezem, energicznie mieszając. Przyprawić sokiem z cytryny, solą, pieprze i cukrem. Sałatkę wymieszać z sosem.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Sałatka rybna 2 - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł