SAŁATKA RYBNA Z ANANASEM.

/ 1 komentarzy / 6 zdjęć


6-8 płatów rybnych(dowolna ryba morska)lub filetów rybnych(karp,lin,szczupak,itp)
6-8cebul
1 puszka ananasa
1 ketchup pikantny(Pudliszki)
olej
mąka do panierowania
Płaty lub filety z ryb pokroić na kawałki,panierować w mącę i usmażyć na oleju na złoty kolor,uważając aby olej nam się nie przypali.Cebulę obieramy i kroimy w dużą kostkę.Na oleju po smażeniu ryb dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy na wolnym ogniu(zeszklić).Do usmażonej cebuli wlać ketchup ,chwilę przesmażyć ,dodać pokrojone ananasy z puszki , chwilę podsmażamy i dolewamy sok z ananasa.Na salaterce układamy na przemian rybę,zalewamy sosem,rybę ,sos.Polecam.

 


5
Oceń
(3 głosów)

 

SAŁATKA RYBNA Z ANANASEM. - opinie i komentarze

kamil11269kamil11269
0
Dzięki wielkie za aktywność na rzecz klubu. Za wpis ***** (2012-12-29 11:26)

skomentuj ten artykuł