Sałatka rybna.


Sałatka rybna.
Składniki: 1 łyżka masła, 225 g filetów rybnych, pół szklanki gorącej wody, 4 duże jajka ugotowane na twardo, 2 ogórki konserwowe, 1 łyżka kaparów. Sos: 2 łyżki majonezu, 2 łyżki kwaśnej śmietany, 2 łyżeczki soku z cytryny, 1 łyżeczka musztardy , pół łyżeczki soli, 1 łyżeczki białego pieprzu. Do przybrania: 1 duże jajko ugotowane na twardo, 4 plastry marynowanych buraków
Przygotowanie: Rozpuścić masło, włożyć rybę, zalać wodą i gotować na małym ogniu przez 10 minut. W międzyczasie pokroić na plasterki 4 jajka oraz ogórki. Rybę odcedzić, osuszyć i pokroić na małe kawałki. Wymieszać składniki sosu. Do miski włożyć rybę, jajka, ogórki i kapary. Sałatkę nakładać na talerze i polać każdą porcję sosem. Odstawić na 30 minut.

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Sałatka rybna. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł