Sałatka rybna


Produkty:
40 dag filetów z łososia
-włoszczyzna
-szklanka ugotowanej drobnej fasoli
-2 cebule
-jabłko
-pół łyżeczki mielonego cząbru
-cytryna
-ząbek czosnku
-3 łyżki oliwy
-filet śledziowy
-2 łyżki posiekanej natki pietruszki
-cukier, sól

Przygotowanie:
Z oczyszczonej włoszczyzny ugotować wywar. Do wrzącego włożyć opłukane filety. Gotować powoli pod przykryciem ok. 20 minut. Ostudzić w wywarze, wyjąć osączyć. Usunąć skórę i ości. Umyte jabłko i cebulę drobno posiekać, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i cukrem. Wymieszać z ugotowaną fasolą. Dodać pokrojoną rybę. Śledzia drobno posiekać, a następnie rozetrzeć w misce, dodając powoli oliwę, wsypać natkę pietruszki. Zalać sałatkę sosem

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Sałatka rybna - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł