Sałatka śledziowa - mój przepis


Składniki:
250 g marynowanych śledzi
1 zielony ogórek
3 ugotowane kartofle
50 g marynowanych cebulek
1 jabłko
2 jajka ugotowane na twardo
2 łyżki posiekanego koperku
3 łyżki oliwy
1 łyżka octu winnego
1 łyżka musztardy
1/2 łyżeczki cukru
gałka muszkatołowa
pieprz


Śledzie osączyć, pokroić na paseczki. Ogórek, kartofle i jabłko obrać i pokroić w kostkę. Jajka obrać pokroić na plasterki. Osączone cebulki posiekać. Składniki sałatki wymieszać. Musztardę rozetrzeć z cukrem, pieprzem, gałką muszkatołową, octem winnym i oliwą. Sałatkę polać sosem, posypać koperkiem.

 


3
Oceń
(2 głosów)

 

Sałatka śledziowa - mój przepis - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł